Cele mai mici baschetbaliste de la LPS Alba au participat la Liga Naţională de Minibaschet

bas1În perioada 1- 6 iulie cele mai mici baschetbaliste de la LPS Alba au participat la un turneu de baschet destinat jucătoarelor năcute în anul 2001 sau mai mici. Domnul profesor Valentin Urian, antrenorul echipei, a avut amabilitatea să ne vorbească despre acestă competiţie şi despre rezultatele obţinute de micuţele noastre jucătoare.

 

Junior Alba: Tocmai v-aţi întors dintr-un important turneu. Vă rugăm să ne spuneţi despre ce turneu este vorba şi care au fost performanţele jucătoarelor de la LPS Alba în acest turneu.

Prof. Valentin Urian: Este vorba de Liga Naţională de Minibaschet 2013, un turneu organizat de Federaţia Română de Baschet în parteneriat cu Primăria Târgu Mureş la care au fost înscrise iniţial 65  de echipe, dar la competiţie au participat efectiv în jur de 50 de echipe. Pentru fetele noastre a fost prima competiţie oficială. Până acum ele au participat doar la meciuri amicale, aproximativ 7-8 meciuri. Pentru echipă aceasta a fost o experenţă foarte benefică. Ne-am situat pe locul 14 şi cu puţină şansă ar fi putut obţine un loc mult mai bun, în primii 8.

Junior Alba: Câte victorii aţi înregistrat la acest turneu?

Prof. Valentin Urian: Patru victorii în grupe dintre cele cinci partide susţinute şi am obţinut următoarele rezultate: 18-32 cu Lapi Dej, 58-14 cu CSŞ Mediaş, 31-23 cu ACS Raptors Bucureşti, 36-23 cu Crişul Oradea. În ultima confruntare din prima parte a întrecerii am învins CSŞ Botoşani cu 59-15. A urmat confruntarea pentru locurile 1-16 cu Temerarii Călăraşi, meci căştigat de echipa noastă. Pentru locurile 1-8 ne-am luptat cu echipa din Arad care ne-a învins cu 4 puncte. A fost un meci echilibrat, deşi am avut de-a face cu o echipă mult mai experimentată – echipa din Arad a fost campioană anul trecut, iar jucătoarele practică baschetul de 4-5 ani, pe când jucătoarele noastre doar de 1 an şi 8 luni. Pe de-o parte a fost un rezultat bun, pe de altă parte, faptul că am fost atât de aproape de victorie, la o diferenţă de doar 4 puncte, a fost destul de frustrant. Apoi am intrat în competiţie pentru locurile 9-16, acesta fiind şi obiectivul nostru – să ne situăm în primele 16 echipe. Următorul meci cu ACS Raptors Bucureşti s-a jucat în sală din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a fost pierdut cu 4 puncte, deşi i-am învins în grupe. Ultimul meci cu Târgovişte, pentru locurile 13-14, a fost de asemenea o înfrânge. Oricum consider că jucătoarele noastre au avut de învăţat şi au acumulat astfel o importantă experienţă.

Junior Alba: Şi totuşi avem cu ce să ne mândrim. Una dintre jucătoarele noastre a obţinut o importantă distincţie…

Prof. Valentin Urian: Aşa este. Alexandra Borca a obţinut “Coşul de Aur” la un concurs desfăşurat în cadrul acestui turneu. Din partea fiecărie echipe au participat câte două jucătoare, deci au fost destul de multe participante. Alexandra a reuşit să înscrie 26 de coşuri din 30 de aruncării şi astfel a obţinut această distinţie.

Junior Alba: Care sunt planurile de viitor ale echipei?

Prof. Valentin Urian: În această vară urmează să plecăm într-un cantonament la munte şi vom avea câteva meciuri amicale cu Sibiul, apoi din septembrie, când va începe noul an competiţional, ne vom înscrie la U13 şi sperăm să ne situăm în primele 5 locuri.

Junior Alba: Felicitări şi dumneavoastră şi fetelor pentru rezultatele obţinute şi  mult succes pe mai departe!

 Echipa de baschetbaliste care a participat la Liga Naţională de Minibaschet 2013 este formată din următoarele jucătoare: Diana Ignat (căpitan), Irlna Oitearu, Diana Bradea, Diana Bogdan, Alexandra Cozma, Alexandra Borca, Diana Ivaşcu, Teodora Dalcoş, Roberta Breaz, Armine Ghegamian, Ana Dărămuş, Carla Sărăcuţ.

 

 

 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*